ce este un specialist seo

Ce este un specialist SEO?

Una dintre cele mai grele intrebari care imi sunt adresate este “Cu ce te ocupi?”. Este foarte greu sa explici unei persoane dintr-un alt domeniu ca te ocupi cu SEO. Multi nu inteleg, sau nu te iau in serios, altii sunt sceptici crezand ca ceea ce faci nu este prea important.

Nu stiu daca sa dau raspunsuri scurte, sau sa imi rezerv timpul pentru a explica detaliat despre eficienta si beneficiile aduse de SEO?

Multi profesionisti din acest domeniu inca nu au un raspuns adecvat, care sa explice unei persoane din alt domeniu exact cu ce se ocupa. Bineinteles, ma gandesc ca oricine este specializat intr-un anumit domeniu intampina dificultati in a explica exact ceea ce face.

In industria SEO, insa, comunicarea si claritatea in comunicare sunt extrem de importante. Sper ca in acest articol sa pot raspunde pe intelesul tuturor la intrebarea “Ce este un specialist SEO?”.

Search Engine Optimization (SEO) ajuta persoanele sa gaseasca produse si informatii pe motoarele de cautare ca Google sau Bing. Un specialist SEO cerceteaza si analizeaza trendurile si cele mai bune practici online pentru a dezvolta si implementa strategii care imbunatatesc rezultatele cautarilor.

Principalul obiectiv este cresterea traficului unui website folosind cuvinte cheie si categorii de cuvinte cheie pentru a imbunatati experienta utilizatorului si pentru a imbunatati performanta site-ului conform regulilor impuse de motoarele de cautare.

Motoarele de cautare sunt insa in continua schimbare, asa ca specialistii SEO trebuie sa fie tot timpul in ton cu aceste schimbari si sa dezvolte strategii care sa tina pasul cu noile modificari implementate asupra algoritmilor.

Ce face un specialist SEO?

Exista sute de factori care contribuie la pozitionarile unui site, iar un specialist SEO trebuie sa ii ia in considerare pe fiecare in parte. Munca unui specialist SEO nu se opreste la implementarea unor modificari pe site si la publicarea catorva articole pe internet. De fapt, ceea ce trebuie sa faca un specialist SEO, este sa fie mereu in pas cu trendurile motoarelor de cautare si sa dezvolte strategii care au rolul de a maximiza traficul unui site.  Prin maximizarea traficului nu ma refer doar la cresterea numerica a utilizatorilor unui site, ci si la imbunatatirea experientei acestor utilizatori, in vederea cresterii numarului de conversii.

Optimizarea unui site pentru motoarele de cautare implica o cunoastere amanuntita a factorilor care contribuie la pozitionarile acestuia si implementarea strategiilor potrivite. Pe de alta parte, avand in vedere modificarile algoritmilor motoarelor de cautare, un expert SEO nu se poate baza pe aceleasi activitati la nesfarsit. SEO modern implica mult mai multe lucruri pe langa optimizarea cuvintelor cheie si a meta tag-urilor.

Exista nenumarati factori pe care un specialist SEO trebuie sa-i aiba in vedere, si acest lucru implica o gama larga de aptitudini. Daca ar fi sa reducem la minim lucrurile pe care un specialist SEO trebuie sa le inteleaga, atunci ar trebui sa cuprinda urmatoarele:

Rutina zilnica a unei persoane care lucreaza in domeniul SEO ar putea include o combinatie intre aceste activitati, ceea ce inseamna ca un adevarat specialist are nevoie de un set larg de aptitudini si de o dorinta continua de a invata mai mult.

Vrei sa afli si mai multe? Contacteaza-ma, si iti voi raspunde la orice intrebari.

Lasă un răspuns